Vrijwilligers

Onmisbaar binnen élke vereniging; vrijwilligers.

Voetbalvereniging Zevenhuizen vertrouwt als vereniging voor het overgrote deel op vrijwilligers, dit is de kern van onze vereniging. Geen voetbal zonder scheidsrechters of vrijwilligers die de velden onderhouden. Geen koffie, bier of inkomsten zonder barmedewerkers, geen elftal zonder teamleider en/of trainer, en ga zo maar door! Voor en achter de schermen verrichten vele vrijwilligers prachtig werk in organisatie en ondersteuning.

Inspanningsverplichting
Vrijwillig maar niet vrijblijvend, dat is het motto van ons ‘vrijwilligersbeleid‘, we moeten namelijk op elkaar kunnen vertrouwen. Naast dat we als club alle spelende senioren (18+) verplichten om een steentje bij te dragen, vragen wij ook verantwoordelijkheid van alle ouders/verzorgers van jeugdleden (18 jaar en jonger) om een inspanningsverplichting. Dit in de vorm van een bar dienst op de zaterdag ochtend, het wassen van de wedstrijdshirtjes, vervoer naar uitwedstrijden of wellicht een functie als teamleider en/of trainer.

Het bestuur hoopt dat door het breder uitvoeren van vrijwilligerstaken de saamhorigheid, gezelligheid en binding met de vereniging groter wordt, zodat de toekomst van de vv Zevenhuizen wordt gewaarborgd.

Wat kunnen wij jou bieden?
Een uitdaging! Een uitdaging om een stukje verantwoordelijkheid op te pakken als vrijwilliger bij een gezellige club als vv Zevenhuizen. Er is voldoende ruimte om zelf inhoud te geven aan taken, al zijn er meestal wel wat spelregels waar we als vereniging rekening mee moeten houden. Maar je kunt er zelf heel veel van maken. Eigen ideeën, een stuk creativiteit en initiatieven zijn dan ook van harte welkom en altijd bespreekbaar!

Wat krijg je er voor terug?
Echt vrijwilligerswerk, dat doe je voor je club of die van je kind of kleinkind. Vaak hebben anderen al jaren voor jou, voor je kind of kleinkind veel werk verzet en voel je jezelf groepen, of vind je het gewoon leuk om eens iets terug te doen. Je doet het niet voor niets. Net zoals bestuursleden en commissieleden bij vv Zevenhuizen, die geen van allen een vergoeding krijgen voor het vele werk dat ze verzetten. Je krijgt heel veel leuke contacten en als je dat wilt veel verantwoordelijkheid! Je gaat behoren tot die grote groep van vrijwilligers die vv Zevenhuizen rijk is. De groep die vv Zevenhuizen zo sterk heeft gemaakt en sterk moet houden!

Wat zijn er dan allemaal voor functies?
Teveel om op te noemen, daarom is er een ‘functieboek‘ opgesteld om een duidelijk beeld te geven van de verschillende en uiteenlopende functies binnen onze vereniging. Deze kunt u raadplegen op de pagina ‘Reglementen‘ naast de vele andere documentatie.

WIJ KUNNEN ALTIJD VRIJWILLIGERS GEBRUIKEN M/V!  HIERVOOR HOEFT U GEEN LID TE ZIJN.


Wil jij ook graag je steentje bijdragen als vrijwilliger bij de club? Neem dan contact op met één van de bestuursleden  van de vereniging of stuur een informerende mail aan secretaris@vvzevenhuizen.nl

VRIJWILLIGERSBELEID

Meer informatie met betrekking tot vrijwilligers